tirsdag 23. oktober 2012

Do you know Mr. OK?

Ikke?
Alle ungene i området her vet veeldiii godt hvem mr. OK er. De gjør noen rare bevegelser med hendene som de har lært av mr OK og roper navnet ut for full hals,
Vil du vite hvem han er kanskje?
Å ja.
Jeg har vel fortalt om klovnen Tony på bloggen min tidligere , men kort fortalt:
Arabisk 5 barnspappa,bor i Betlehem og jobber med sine klovneshow blant barn i ulike sammenhenger. Idag hadde vi bestilt han til klovneshow på gutteskolen. Det passet bra nå da vi kjører på med tannprosjektet vårt også der .
Og mr OK har ingen problemer med å legge inn tannhygiene og tannhelse i sitt show,






Historien rundt dette er litt kort fortalt jenta som har vært i kisken og kjøpt seg godis, enda hun vet hun ikke skal spise godis. Så hun smugeter sjokolade og andre godiser og gjemmer posen bak ryggen hver gang mr OK dukker opp. Men til slutt får hun selvsagt tannverk og må beskjenne sine synder
Mr OK  lærer henne å  å gå til tannlegen og pusse tenne veeeldig godt så klart,


Et av innslagene i showet hans er et dukketeater.
Idag "arrangerte" han bl a en interessant samtale med hånddukkene "lillegutt" og "bestemor". Og bestemor hadde til og med grått oppsatt hår uten å være tildekket. Det la jo jeg merke til så klart. Ikke verst i den arabiske verden det. Kanskje kan det påvirke etterhvert også.


Apropos tannlege.
Idag hadde vi avtale om å følge fire barn til den nye dametannlegen.
 Det endte slik:
3 ville ikke være med og satt ifølge far hjemme og gråt av redsel, særlig fordi hverken mor el far kunne være med- Mor ammet sitt siste barn og far jobbet, Men når vi gjorde avtalen, var ingen ting problematisk (Smiil)
Den 4. ble med. og han hadde skikkelig tannverk. Han trippet med oss glad og lykkelig,satte seg fint i stolen, fikk tatt rtg bilder og til og med bedøvelse.
MEN når suget og de andre tingene ble plassert i munnen hans var det full stopp !!!.
Da hjalp  ingen overtalelseskunstner, heller ikke å ringe far som myndig og bestemt sa han måtte.

Det var litt synd. Han hadde nemlig en abcess i tannkjøttet fra ei infisert tann. Gutten må antibiotika behandles først,  så trekke tanna og deretter må han rotfylle og lage en slags krone for å bevare de andre jekslene.
Desverre han er bare en blant mange som har det slik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar