mandag 10. januar 2011

Hvem er ....?

Sigrid er en fantastisk dame,høy,lys og ingen A4 format. Flott! Hun kom flyttende fra Sverige til Israel for ca 3 år siden Hun snakker engelsk, tysk, russisk og ekte telemarking. Det er ikke nok for den dama. Ved siden av at hun nå studerer en master i Islam and the Middle Eastern History, tar hun også arabiaks og hebraisk
Hun smiler,hilser,bukker,shaker-hands til mange og skravler med den hun ønsker. Dette skaper kontakter og venner . Hun er organisert, har oversikt. og lever enkelt. Å være til hjelp for andre er den største selvfølgelighet i hennes verden. Da spørres det ikke om hvem du er men hva du skulle trenge. Vidunderlig med slike folk .
Leiligheten ligger på toppen på en av de arabiske blokkene. Her bygges det oppover i høyden alt etter behov. Stopper pengene, stopper byggingen .Eller at man leier ut . Mange har det vanskelig her blant disse ca 20000 innbyggerne. De har de samme rettighetene som enhver i den jødiske befolkningen,men det kan hjelpe lite hvis man mangler jobb og penger. Ikke alltid like lett hverken å forstå eller leve i.

Her er litt av utsikten.
og her er litt mere utsikt


Tar med dette til slutt da

2 kommentarer:

  1. Spennende lesning Elisabeth.

    SvarSlett
  2. Dette var da en test, og den første som jeg har fått gjennom til deg.

    Det er spennende å følge deg og dine opplevelser i Israel, Elisabeth. Hvordan er stemningen blant folk? Framtidsoptimisme eller pessimisme?

    Her er det nesten - 20 igjen i dag. Sikkert kaldere i Eidskog.


    Ha det fortsatt bra!

    Hilsen Knut

    SvarSlett