søndag 26. oktober 2014

HELGENYTT


Joda ,det har vært mye politisk aktivitet her i løpet av helga.
Det begynte vel tidlig fredag før inngangen til fredagsbønnen. Da kunne vi se og høre israelske helikoptrene som jevnlig går over tempelplassen. En luftballong med kamera lå også og svevde og gatene  rundt inngangen til Tempelplassen var stengt for trafikk og soldater og politiet passet på ved inngangene.
Før fredagen var over, var alt stille igjen og helgefreden rådet både øst og vest  helt  til i dag

Så hørte man igjen " litt smelling", men det meste av dette er ungguttene som prøver seg med kinaputter eller noe lignende og en del fyrverkeri fordi et eller annet skal feires. Jeg klarer enda ikke skille det helt.
Men all smellinga er også pga at nå skal et eller annet markeres.
Som for eksempel da jeg kom hjem fra sentrum i dag var det ei gate her i nabolaget som var full av folk(les menn). Store bannere var hengt opp. På disse bannerne var det bilder av en gutt ,masse tekst og symboler. Dette var for å ønske velkommen hjem en som nå har vært fengslet ei stund . Kanskje ikke så dumt på et vis,men her er nok betydningen mere at man feirer at en er sluppet fri fra israelsk fengsel  enn at man reflekterer over grunnen til at man er straffet.

Det andre som skjedde her i løpet av dagen var et stort politioppbud rundt et av de store gatekryssene her. I Israel nå er det oppstått noen tilfeller av hva de mener er nye terrormetoder og som  forestilles å se ut som bilulykker. En bil kjører "bare" inn i ei stor folkegruppe. Vet ikke om dere hjemme i Norge har fått høre at en baby på 3 mnd ble drept for noen dager siden pga en slik hendelse. Og politiet, hva gjør så de. Jo, skyter den mannen som kjørte bilen. Legemet hans er blitt oppbevart på Augusta Viktoria (et stort sykehus her på Oljeberget) og i dag skulle dette fraktes for begravelse.
Hvor mye politi som stod i beredskap da vet jeg ikke, men mange var de. Det hele endte med, sies det, at de antageligvis ikke fikk fraktet vekk den døde likevel.

Ja slik er det her
Og så klart. ...dette skaper uro hos mange

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar