onsdag 15. juni 2011

ENDELIG..

.. var det dag for foreldremøte. Det har vært mange runder på dette, men sist lørdag gikk det ut 350 invitasjoner fra skolen. Det var ikke verst.
Jeg nevnte det for tannlegen her en dag og han oppmuntret meg og sa:" If only ten will come it`ll be good." Det er godt å få det i et perspektiv og ikke skru forventningene for høyt.
"Budskapet mitt" var enkelt men viktig for tannhelsa...
og tolken og jeg hadde funnet tonen. Det er også en god følelse å vite at det man prøver få sagt,blir sagt. Hun er forresten et helt herlig menneske, som mange andre! Ikke bare en knallgod tolk. Å finne en arabisk-engelsktalende tolk er ikke lett. Men vi lykkes denne gangen



Det var invitert til tre forskjellige klokkeslett slik at vi evt kunne "kjøre" tre grupper utover dagen. Dette var egentlig smart fordi da hadde flere foreldre mulighet for å komme.Og dette var foreldre til de samme barna som tannlegestudentene har hatt Health Education med tidligere. 1-3 klasse hvis noen skulle lure på det. Her  på Mount of Olive er det masse barn, på jenteskolen ca. 100 i hver klasse.

Så gjett da hvor mange som møtte!
Det kom faktisk ca 60 mødre pluss en del barn  som de hadde med seg. Ikke verst det vel. Jeg er overveldende fornøyd. Så vi kjørte to grupper idag

 Stemningen? Jo den var absolutt på topp
Og vakre er de.....





...og dypt konsentrete











Så det var baare å kjøre på.
Fortelle om tannpuss,tannbørsten,tannkremen og tanntråden. Fortelle om bakterier,syreangrep,plack og sukkerbruk
Fortelle om tannverk,tannlege og tannlegeskrekk
Fortelle om gode arabiske mødre som tar godt vare på barna


















De stråler. Kommer med mange spørsmål og gode innlegg.
Noen er gravide,noen er 9barnsmor,omtrent alle er hjemmehusmor og noen forteller også om barn som har startet på utdannelse. Dette vitner om at med tiden vil også utviklingen gi flere muligheter for beboerne også på the Mount of Olive.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar