fredag 21. januar 2011

The Daily Life

JA hvordan er nå det?
Hvis jeg skulle si noe om det slik jeg ser det herfra mitt hjørne, ville det bli slik:
Ungene går til skolen alle dager unntatt fredag og søndag. Jentene til sin jenteskole og guttene til sin gutteskole. De er pent kledd og rene. Sekkene henger på ryggen og de minste hopper og spretter som alle andre barn. Noen går i skoleuniform. Det er  småjentene. Jentene blir litt strengere oppdratt, så det er nok  en årsak til uniformen.  Barna er hyggelige og veloppdratte.Men det betyr ikke at de lar være, også her, å ringe på dørklokka  til naboen og springe unna så fort man kan. Og det hoies og skrikes. Mødrene roper  til ungene fra høye balkonger og vinduer og de roper over til naboen. Hva de roper for?. Ja de sier vel no slikt som: " Bra med deg. Jeg har feber. Kan jeg låne sukker? Har du hørt no nytt?". Jeg vet ikke. Innenfor huset rer man opp sofaen og sengene , for det soves i alle rom. Og det vaskes og sopes. De store jentene hjelper til med dette. Guttene kan løpe ærend opp til butikken.

 Etter en "stor observasjonsstudie" jeg har gjort, har jeg funnet ut flg om trappevask ute:
En stor bøtte vann med såpe kastes nedover trappen. Man lar den siste resten av vann bli helt over bilen, For den skal også vaskes. Så kostes det ovenfra og ned. Etterpå er det tid for malen. Da trodde jeg egentlig de var ferdig,men nei du. DA kom turen for  vaskekluten. Med hånd går man over alle tappetrinnene igjen og gnir på alle vanskelige flekker. Til slutt bruker man malen enda en gang. Noen som gjør det bedre eller?

Men bilen da. Den får nå en omgang med  våt vaskefille og ei ny bøtte vann og såpe. Etterpå tørkes den med oppvridd klut. Bilen skinner,men så var det en BMW også da.
Idag på ettermiddagen var det mye trappevask og husvask. Kvinner er antagelig like verden over. Det skal vaskes til helga.


Gata ble også rengjort idag. Søppel sopes bort og bæres bort i containeren. Det var også kvinnene og barna. Ute her ved blokken vår er de flinke til å holde rent. Det er ikke alltid slik alle steder,men familien her holder det stort sett rent og ryddig,selv om det ikke er norsk standard

Klær vaskes hver dag. Mye klær vaskes hele tiden. Det meste på 60 grader. Idag fikk t.o.m. dusjforhenget en omgang i vaskemaskinen på 60 grader. Ut kom det krøllete og rent og like brukbart.

Mennene er ute. De driver sine "bissnisser",små og store,  kjører taxi eller buss eller de har vaskejobb på sykehuset. Respsjonsvakt på hotellene eller sykehusene her er også å regne for en god jobb. Mange finner seg noen strøjobber og mange har ingen jobb. Det er vel en av  problemene her. Arbeidsplasser for menn.

 Noen jobber i politiet og andre kjører uten førekort. Det blir rett som det er en dårlig kombinasjon


Og så småkjefter man litt på hverandre. Både små og store. Å høre de snakke sammen når du ikke skjønner hva de sier, er pussig. Da hører man bare tonefallet som virkelig er høylydt og med lange sekvenser. De ramser opp og det høres ut som de gir hverandre inn,men de gjør nok ikke det. De har bare gode argumenter for hva de sankker om. Skal man forhandle med noen, lønner det ikke å gi seg . Det er utrolig å mye"nytt" som kan komme frem når man egentlig trodde man hadde en avtale. Eller det kan også være at de ikke setter alt inn på å bidra til at det blir best for "den andre"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar